A "Lesz egy színház " című  épületbúcsúztató gálaműsor június 15-én 19.00 órakor kerül bemutatásra, a Szolnoki Szigligeti Színház társulatával az elmúlt 12 év legjobb pillanataiból. 

Április 12-én, pénteken mutatja be a Szolnoki Szigligeti Színház a Charley nénje című zenés vígjátékot. A nagynéni szerepében: Harna Péter, az igazi nagynénit Gyöngyössy Katalin alakítja.

A Szolnoki Szigligeti Színház Nonprofit Kft. (Szolnok, Táncsics Mihály u. 20.) – mint hasznosító – egyfordulós nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti, „bérbeadásra” a pályázati kiírásban meghatározattak szerinti módon és időtartamra – a Szolnok Megyei Jogú Város vagyonáról és vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 25/2003. (VII.9.) önkormányzati rendelet alapján Szolnok, Táncsics Mihály u. 15. 848 hrsz-ú, önkormányzati tulajdonú 1959 m2 nagyságú, „kivett műterem” megnevezésű ingatlanból 181 m2 nagyságú üzlethelyiséget.

 

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2019. április 25-én a szakmai grémium tagjainak és az Önkormányzat kulturális bizottságának egyhangú támogatásával Balázs Pétert nevezte ki a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatójának és megbízta a  színház felújításának levezetésével.

Balázs Péter Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművész, rendező, 2007 óta a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.

Jelen pályázatának mottójául a következő mondatot választotta: „Akárhol tartasz az életben, az elvégzendő munka java még hátravan.”

Április 12-én mutatja be a Szolnoki Szigligeti Színház Brandon Thomas Charley nénje című vígjátékának zenés változatát. A premier alkalmából Aldobolyi Nagy György zeneszerzővel beszélgetett Szabó Csilla dramaturg.

A felújítás előtt álló színházunkban tegnap utolsó alkalommal láthatták kicsi és nagy nézőink az évad egyik legsikeresebb darabját, A dzsungel könyvét. A délutáni előadást díszvendégként megtekintette a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett, Kossuth-díjas magyar költőnk a neves meseíró, Csukás István is. (Fotó: Balázs Péter és Csukás István)

Április 25-én  A dzsungel könyve musical  elérkezett a  50. előadáshoz a Szolnoki Szigligeti Színházban. A délután három órakor. kezdődő jubileumi előadás  után léggömbök repültek a fiatal nézők közé. A szereplők pedig egy nagy tortával is ünnepeltek. A sznház igazgatója Balázs Péter és a musical rendezője Radó Denise köszönte meg a szereplőknek és a háttérben dolgozóknak ezt a fantasztikus teljesítményt.

  

Aki még nem tudta megnézni, ne mulassza el! Kertész Marcella és Mihályi Győző jutalomjátéka a Jövőre veled ugyanitt romantikus vígjáték most  látható utoljára a Szolnoki Szigligeti Színház nagy színpadán, április 28-án 15.00 órakor.